Радіоаматорська експедиція до «Надслучанської Швейцарії» 2018



З 22 по 24 червня успішно відбулася радіоаматорська експедиція до регіонального ландшафтного парку «Надслуча́нський», що знаходиться в Березнівському районі Рівненської області.

В експедиції брали участь радіоаматори Рівненської та Волинської областей. Зустрівшись на автозаправці на трасі Київ – Чоп попрямували до місця розтаборування. Перші кілька кілометрів видалися легкими та безметежними, про що не можна сказати про наступний шлях, який був вкритий поліським бездоріжжям. Відразу після прибуття поставили намети та розділилися на команди. Перша почала готувати обід, а друга — радіоаматорське обладнання. Пообідавши приступили до встановлення контактів на короткохвильовому та ультракороткохвильовому діапазонах. Протягом трьох днів і двох ночей погода змінювалася від сонячної з температурою повітря плюс 26 до осінньої з температурою 12 градусів та дощем. Кристально чистий ефір радував душу, а смачно приготовлений шашлик від UX0KX шлунок.
Загалом встановили 85 радіозв’язків на КХ на УКХ діапазонах в цифрових та аналогових режимах. Цілодобово працював WSPR маяк на діапазоні 7 мГц під позивним UR5KSH. Долучилися до проведення круглого столу з Рівненськими та Волинськими радіоаматорами в неділю, 24 червня на 80 метровому діапазоні, а також очолили круглий стіл на репітері 70 см. діапазону. Провели експеримент з ефективності проходження радіохвиль в лісовій місцевості.

Дякуємо усім хто допомагав та координував і запрошуємо готуватися до радіо експедиції «Надслучанська Швейцарія 2019».

QSL картки в електронному вигляді висилаємо за запитом на пошту ur3php@gmail.com



Огигинал новости «Радіоаматорська експедиція до «Надслучанської Швейцарії» 2018»   -
«Радіоаматор Рівненщини»   -