Погода Рівне
Авіаційна метеорологічна станція цивільна Рівне


Традиції українського народу



Рейтинг радіоспортсменів України


Рейтинг радіоспортсменів Рівненської області

Веб сторінки радіоаматорів міста Рівне та області:

UX0KX UX2KA UT5KL UR5KEG UR5KCE UR5KEZ UT1KT UR5KBS UR4KWA UY5GG UT1KWA UR4KWR UR5KBW


 

У місті Рівне (RIVNE) працюють:
Репітер 430 MГц Tx 439.4 МГц. Rx 431.8 МГц. Тон 77.0
Ретранслятор Rivne DX Club, UR0KUA RX: 439150 TX: 431550
Тональний сигнал: не активовано

Круглий стіл проводиться
у неділю о 08-00 Kiev на хвилі 3.619МГц.
Поштова адреса Рівненського відділення ЛРУ:
а/с № 3, м.Рівне, 33028, Україна.
Останні повідомлення нашого форуму

15 лютого 2014 року
Тема: Стрітення господнє

15 лютого Ісус Христос у віці сорока днів від народження був принесений до Єрусалимського храму. Його матері, як і будь-якій жінці, закон церковний забороняв уходити до храму. А вже після того, як необхідний термін вийде, мати повинна принести до храму жертву — дві горлиці та два голубенятка. Коли мати Ісуса Христа прийшла до храму разом із Йосипом і маленьким Ісусом, туди ж навідався праведний старець Симеон. Йому було откровения, що він не помре до тих пір, аж поки не побачить Спасителя. Симеон узяв дитину па руки й благословив її. Там же, у храмі, була того дня й Анна Пророчиця. Вона також дарувала своє благословення Сину Божому.

За народними уявленнями, літо зустрічається з зимою два рази на рік: на день святої Анни (3 грудня) й на день Стрітенвя.

Зиму, стару, сиву й зігнуту, попід руки веде Дід Мороз. Натомість літо — весела вродлива дівчина. У зими одяг подертий, хустка на голові в дірках, торба за плечима порожння, а в літа одяг новий, гарний, квітами мережаний, а в руках — сніп пшениці.

Зустрічпючись на дорозі, стара баба Зима та молода дівчина Весна жартують і бажають одне одному здоров’я. Літо жартома дорікає Зимі: «Я оце робила й працювала, а ти поїла й попила!» Вони сперечаються, кому слід піти далі, а кому — вернутися. Якщо цього дня до вечора потеплішає, значить, літо перемогло в цій суперечці, а якщо стане холодніше, значить, поки що більше пощастило зимі. Цього дня господарі ворожать на майбутній урожай, виставляючи на піч тарілку із зерном за поріг. Якщо зранку зерно вкрите росою, значить, урожай буде добрий, а якщо росп немає, значить, поганий.

За старих часів прийнято було в цей день святити воду в церкві, а також свічки. Ці свічки вважалися оберегом від грози — їх запалювали саме під час грому й грози для захисту людей і тварин. Саме тому ще одна назва свята — Громиця. По поверненні з церкви після освячення свічок запалювали їх, вважаючи, що це допоможе уникнути весняних повенів і Суворих морозів. Посвячену воду найкраще набирати в невикористовуваний новий посуд. Ця вода, за народпими уявленнями, має надзвичайну магічну силу, вона є цілющою, у першу чергу від пристріту. Нетільки людей можна лікувати цією водою, але й худобу, птицю, бджіл.

Посвячену на Стрітення свічку давали небіжчику в руки під час читання відхідної молитви.

А здесь вы всегда можете найти однокомнатные квартиры посуточно недорого в Челябинске. Загляните и проблем с жильем не будет.

/ Повернутися на головну / друк / рейтинг: 0 / оцінити новину:
Залишити коментар
Ім'я

E-mail

pactalom icon_crazy 5835 suicide punish 5924 5932 appl 5848 yu 39 w00t 5847 26 icon_super 5852 5934 naughty 5930 5928 no 5926 5921 secret rtfm idea 5933 



Випадкове фото


Наші дипломи
 
Чемпіонат України 2020

Чемпіонат України 2014
Офіційні результати SSB

Чемпіонат України 2013

Чемпіонат України 2012

Чемпіонат України 2011

Чемпіонат України 2010

Чемпіонат України 2009
 
Copyrights © 2005 ..... All rights reserved. Web design by ur5kcc.
 
Усі матреріали взяті з відкритих джерел, або прислані відвідувачами. Матеріали використовуються виключно в некомерційних цілях. При використанні матеріалів з сайту, гіперпосилання обов'язкове !!!